Our Story

Wij vinden dat er meer is dan werken alleen en gaan daarom graag ieder jaar een paar maanden op reis.
Samen hebben we veel landen bezocht maar in Thailand vonden we een stekkie waar we nu al sinds 1996 steeds terug keren.

Als we in Thailand zijn is het Moo Kata Restaurant een van onze favoriete plekken om te eten. Zo hebben we van noord tot zuid Thailand talloze Moo Kata restaurants bezocht. Omdat we dit zo’n heerlijke manier van eten vinden wilden we hier iets mee ondernemen. Zodoende hebben we in 2008 de Moo Kata in Nederland voor het eerst geïntroduceerd onder de naam Asian BBQ op festival ‘Camping Rotterdam’

We namen uit Bangkok 12 BBQ s mee en bouwden een klein restaurantje met onze bekende tafelhaspels en kleurrijke aankleding.

Al snel wilden we meer en openden we op geheime locaties ons restaurant voor één avond. Heel spannend en de plaats werd 1 uur van tevoren per email bekend gemaakt. Dat liep uit tot soms 90 mensen per keer. We bouwden geweldige leegstaande ruimtes om tot een restaurant voor een paar uur. Een spannende loods in de haven, een zwembad, ponton of fabriek. Uiteindelijk werd dit bekend bij de horecapolitie en kwam er een einde aan dit avontuur en gingen we verder op een legale manier. De eerste keer openden we in een circustent maar na veel regen en wind wilde we een deur met een sleutel in plaats van een rits en zo kwamen we in leegstand terecht waar we 6 maanden per jaar open waren want we wilden natuurlijk wel blijven reizen.

De meeste panden die we huren worden uiteindelijk gerenoveerd, gesloopt of er is een andere bestemming voor
of we beslissen zelf te verhuizen als het tijd is voor een nieuw avontuur.

Ondertussen is het veel meer dan toen we ooit begonnen. Onze kaart is uitgebreider en hebben we alles wat je verwacht in een Thai Moo Kata Restaurant. We zijn ook trots dat een deel van onze klanten Thai zijn en graag ons Traditionele Thai BBQ Restaurant bezoeken.

Sinds 2008 hebben we 10 restaurants gehad waarvan 2 in Hasselt België en in Rotterdam en nu onze huidige locatie, en wat voor één,
De Glasfabriek in Schiedam waar we op 5 juli weer openen voor ons tweede seizoen.
Al onze locaties toveren we om tot de bekende ABBQ Sfeer.
We hebben ondertussen een grote groep followers die ons trouw volgt waar we ook openen.
Het is ontzettend veel werk maar het blijft leuk om al onze gasten mee te nemen op onze tour.
Asian BBQ is ondertussen een begrip in Rotterdam en nu ook in Schiedam.

Je kunt ons, vrije ondernemers volgen via social media, instagram & facebook
we zijn ieder jaar in Nederland van juli t/m december
Heb je een leegstaand horecapand en zoek je unieke invulling? Mail ons
Tot binnenkort
Mischa & Miranda